Archiv článků

Web pro druhý ročník

30.06.2010 19:36
www.2kp.webnode.cz

exkurze

02.06.2010 19:37
ale kdy ?

návštěva dinoparku

02.06.2010 19:34
8.6. 2010 návštěva dinoparku sraz ve třídě v 8:00

Studené omáčky + poslední učivo o omáčkách

26.05.2010 16:41
  TÉMA: STUDENÉ OMÁČKY MAJONÉZOVÉ Příprava studených omáček vyžaduje zkušenost a pečlivost při dochucení. Studené omáčky mají být výrazné a pikantní, protože jimi zpestřujeme chuť méně výrazných pokrmů.  Důležitou surovinou je základní majonéza, kterou můžeme ODLEHČIT zakysanou...

omáčky pokračování

25.05.2010 17:00
Téma: Teplé omáčky k vařenému hovězímu masu   Tyto omáčky podáváme k vařenému hovězímu masu, ale také k vařeným vejcím, drůbeži, rybám, uzenému masu apod. Častou přílohou jsou houskový knedlík, vařené těstoviny, dušená rýže, vařené brambory a další.   Koprová omáčka -...

UČIVO omáčky

24.05.2010 19:50
  Téma :  Příprava  omáček   Charakteristika: Omáčky jsou specifickým druhem příloh.   v     omáčky  jsou  typickou   českou  přílohou v     doplňují  dušené,  pečené,  minutkové ...

TÉMA: JEDNODUCHÉ SALÁTY - ovocné

16.05.2010 13:38
12.5.2009 TÉMA: JEDNODUCHÉ SALÁTY - ovocné   Saláty připravujeme z jednoho nebo více druhů ovoce, Větší druhy krájíme na plátky, kostičky nebo jiné tvary. Drobné ponecháme  vcelku, např. borůvky, rybíz, hrozny apod. Potom ovoce zasypeme moučkovým cukrem nebo zalijeme ...

olejová zálivka - rajčatový salát 28.4.2010 hodina - hmm nevim...

28.04.2010 15:36
  Olejová zálivka – jako octová, přidáme olej.   Hořčicová marináda - do smetany / může být zakysaná / vmícháme sůl, mletý pepř, okyselíme citrónovou šťávou   Zálivka se slaninou – do octové přidáme na kostky nakrájenou rozškvařenou slaninu, bílý pepř.   Francouzská zálivka...

Zeleninové saláty +zálivky... 85/86hodina 27.4. 2010

27.04.2010 17:12
  TÉMA :  Saláty ze zeleniny   Všechny saláty dělíme podle druhu použitých surovin a podle přípravy na -        jednoduché saláty (okurkový, mrkvový, rajčatový, zelný aj.) -        složité saláty (vajíčkový,...

zeleninové přílohy

21.04.2010 17:30
Téma: Dušená  zelenina   Mrkev dušená - očištěnou mrkev krájíme na kostky nebo plátky, zalijeme vařící vodou, osolíme a dusíme. Zahustíme máslovou jíškou společně dodusíme zjemníme máslem, podáváme sypané sekanou petrželkou.   Špenát dušený - cibulovou jíšku zalijeme mlékem,...
Záznamy: 1 - 10 ze 28
1 | 2 | 3 >>