Archiv článků
Web pro druhý ročník
30.06.2010 19:36
www.2kp.webnode.cz
exkurze
02.06.2010 19:37
ale kdy ?
návštěva dinoparku
02.06.2010 19:34
8.6. 2010 návštěva dinoparku sraz ve třídě v 8:00
Studené omáčky + poslední učivo o omáčkách
26.05.2010 16:41
TÉMA: STUDENÉ OMÁČKY
MAJONÉZOVÉ
Příprava studených omáček vyžaduje zkušenost a pečlivost při dochucení. Studené omáčky mají být výrazné a pikantní, protože jimi zpestřujeme chuť méně výrazných pokrmů. Důležitou surovinou je základní majonéza, kterou můžeme ODLEHČIT zakysanou...
omáčky pokračování
25.05.2010 17:00
Téma: Teplé omáčky k vařenému hovězímu masu
Tyto omáčky podáváme k vařenému hovězímu masu, ale také k vařeným vejcím, drůbeži, rybám, uzenému masu apod. Častou přílohou jsou houskový knedlík, vařené těstoviny, dušená rýže, vařené brambory a další.
Koprová omáčka -...
UČIVO omáčky
24.05.2010 19:50
Téma : Příprava omáček
Charakteristika: Omáčky jsou specifickým druhem příloh.
v omáčky jsou typickou českou přílohou
v doplňují dušené, pečené, minutkové ...
TÉMA: JEDNODUCHÉ SALÁTY - ovocné
16.05.2010 13:38
12.5.2009 TÉMA: JEDNODUCHÉ SALÁTY - ovocné
Saláty připravujeme z jednoho nebo více druhů ovoce, Větší druhy krájíme na plátky, kostičky nebo jiné tvary. Drobné ponecháme vcelku, např. borůvky, rybíz, hrozny apod.
Potom ovoce zasypeme moučkovým cukrem nebo zalijeme ...
olejová zálivka - rajčatový salát 28.4.2010 hodina - hmm nevim...
28.04.2010 15:36
Olejová zálivka – jako octová, přidáme olej.
Hořčicová marináda - do smetany / může být zakysaná / vmícháme sůl, mletý pepř, okyselíme citrónovou šťávou
Zálivka se slaninou – do octové přidáme na kostky nakrájenou rozškvařenou slaninu, bílý pepř.
Francouzská zálivka...
Zeleninové saláty +zálivky... 85/86hodina 27.4. 2010
27.04.2010 17:12
TÉMA : Saláty ze zeleniny
Všechny saláty dělíme podle druhu použitých surovin a podle přípravy na
- jednoduché saláty (okurkový, mrkvový, rajčatový, zelný aj.)
- složité saláty (vajíčkový,...
zeleninové přílohy
21.04.2010 17:30
Téma: Dušená zelenina
Mrkev dušená - očištěnou mrkev krájíme na kostky nebo plátky, zalijeme vařící vodou, osolíme a dusíme. Zahustíme máslovou jíškou společně dodusíme zjemníme máslem, podáváme sypané sekanou petrželkou.
Špenát dušený - cibulovou jíšku zalijeme mlékem,...
Záznamy: 1 - 10 ze 28