Vítejte na našem webu začátek druháku : 1.9.2010 na 10 hodin


 

 

zápisek z potravin

zápisek Fyziologie výživy/Trávící ústrojí a jeho části/Proces trávení

02.12.2009 22:10
Výživa je proces uspokojování fyziologických potřeb organismu přívodem potravy. Fyziologická potřeba výživy je potřeba organismu přijímat živiny nutné k životu. Zabývá se jí věda o výživě, která zkoumá jednotlivé složky potravin a jejich význam.   Hygiena oběhu poživatin zahrnuje...

Předběžné úpravy

Předběžné úpravy

09.12.2009 08:39
  TÉMA : ZÁKLADNÍ ZPRACOVÁNÍ POTRAVIN (použitá literatura)[1]   (předběžná příprava potravin)   Potraviny živočišného, rostlinného původu musíme připravit tak, abychom je dále mohli zpracovat tepelně nebo za...

Jan Werich

Jan Werich -životopis

02.12.2009 22:13
Jan Werich [6.2.1905-31.10.1980] Český herec, dramatik, spisovatel a publicista, spolu s J. Voskovcem, J. Honzlem a J .Ježkem jedna z hlavních postav meziválečného Osvobozeného divadla a po druhé světové válce ředitel pražského Divadla ABC (1956-61) a jedna z největších postav české...

Tepelné úpravy

Základní tepelné úpravy

10.12.2009 09:09
  TÉMATICKÝ CELEK: ZÁKLADNÍ TEPELNÉ ÚPRAVY[1]   TÉMA: Základní přípravy potravin zastudena a zasyrova   Příprava potravin na pokrmy zasyrova je náročná a vyžaduje mimořádnou pečlivost, nápaditost, smysl pro barevnost, jemnost chutí a velmi přísné dodržování hygienických...

Polévky

Polévky

20.01.2010 17:08
POLÉVKY   Význam polévek: -         vzbuzují a podporují chuť k jídlu -         podporují trávení (vylučování trávicích šťáv) -         podporují rozmělňování pokrmů v...

Přílohy.doplňky k hlavním jídlům

přílohy,doplňky k hlavním jídlům

24.02.2010 14:34
TÉMA  :   PŘÍLOHY, DOPLŃKY K HLAVNÍM JÍDLŮM      1.         Charakteristika příloh   Přílohy  a doplňky jsou  neoddělitelnou  částí  naší  každodenní  stravy  a ...

zařízení závodu - zápisek

Stroje na zpracování těsta

25.02.2010 10:28
Téma: Stroje na zpracování těsta   Ø      HNĚTAČE Ø      ŠLEHAČE Ø      DĚLIČKA TĚSTA Ø      VYVALOVAČKA TĚSTA Ø      STROJE NA VÝROBU TĚSTOVIN   Hnětače...

zařízení závodu - další zápisek

STROJE PRO MEHANICKÉ ZPRACOVÁNÍ SUROVIN

25.02.2010 10:30
TÉMA: STROJE PRO MEHANICKÉ ZPRACOVÁNÍ SUROVIN   Využití strojů a zařízení pro mechanické zpracování surovin a potravin se dosahuje snížení pracnosti, a tím velké úspory času, energie a pracovní síly. Současně se zajišťuje vyšší produktivita práce ( rychlost, lepší hygiena při zpracování...

Technologie nové zápisky

Přílohy

24.03.2010 15:10
TÉMA  :   PŘÍLOHY  A  DOPLŇKY  K HLAVNÍM POKRMUM   Charakteristika příloh Přílohy  a doplňky jsou  neoddělitelnou  částí  naší  každodenní  stravy  a  doplňkem  k hlavním  a minutkovým pokrmům....

Nový učivo z technologie

rýže...

30.03.2010 17:55
RÝŽE  A  JEJÍ  OBMĚNY:   Hrášková rýže – k dušené rýži přidáme prohřátý scezený sterilovaný hrášek promícháme.   Šunková  rýže -  na  čerstvém  másle  orestujeme  na  kostičky nakrájenou  šunku,  přidáme  horkou...

technologie luštěniny a zelenina -přílohy

Přílohy z luštěnin a přílohy ze zeleniny

07.04.2010 14:55
  TÉMA  :  PŘÍLOHY Z LUŠTĚNIN   Hmotnost jedné porce 2OO g.   Luštěniny jsou těžce stravitelné, a proto jejich stravitelnost usnadňujeme kvalitním vařením, mletím, lisováním, kyselými zelnými saláty, kyselým okurkem. Luštěniny podáváme s vařeným, pečeným a...

Přílohy ze zeleniny 13.4. 2010

přílohy ze zeleniny

13.04.2010 16:46
TÉMA :  ZELENINOVÉ  PŘÍLOHY    Zeleninové  přílohy  jsou  nenahraditelnou  součástí  vašich  jídelních  lístků.  Podáváme  v podobě  oblohy,  přílohy  k masovým,  drůbežím,  rybím  a ...

Zeleninové přílohy

zeleninové přílohy

21.04.2010 17:30
Téma: Dušená  zelenina   Mrkev dušená - očištěnou mrkev krájíme na kostky nebo plátky, zalijeme vařící vodou, osolíme a dusíme. Zahustíme máslovou jíškou společně dodusíme zjemníme máslem, podáváme sypané sekanou petrželkou.   Špenát dušený - cibulovou jíšku zalijeme mlékem,...

Zeleninové saláty/zálivky...

Zeleninové saláty +zálivky... 85/86hodina 27.4. 2010

27.04.2010 17:12
  TÉMA :  Saláty ze zeleniny   Všechny saláty dělíme podle druhu použitých surovin a podle přípravy na -        jednoduché saláty (okurkový, mrkvový, rajčatový, zelný aj.) -        složité saláty (vajíčkový,...

zeleninové saláty pokračování

olejová zálivka - rajčatový salát 28.4.2010 hodina - hmm nevim...

28.04.2010 15:36
  Olejová zálivka – jako octová, přidáme olej.   Hořčicová marináda - do smetany / může být zakysaná / vmícháme sůl, mletý pepř, okyselíme citrónovou šťávou   Zálivka se slaninou – do octové přidáme na kostky nakrájenou rozškvařenou slaninu, bílý pepř.   Francouzská zálivka...

Ovocné saláty

TÉMA: JEDNODUCHÉ SALÁTY - ovocné

16.05.2010 13:38
12.5.2009 TÉMA: JEDNODUCHÉ SALÁTY - ovocné   Saláty připravujeme z jednoho nebo více druhů ovoce, Větší druhy krájíme na plátky, kostičky nebo jiné tvary. Drobné ponecháme  vcelku, např. borůvky, rybíz, hrozny apod. Potom ovoce zasypeme moučkovým cukrem nebo zalijeme ...

OMÁČKY

UČIVO omáčky

24.05.2010 19:50
  Téma :  Příprava  omáček   Charakteristika: Omáčky jsou specifickým druhem příloh.   v     omáčky  jsou  typickou   českou  přílohou v     doplňují  dušené,  pečené,  minutkové ...

Omáčky k vařenému hovězímu masu

omáčky pokračování

25.05.2010 17:00
Téma: Teplé omáčky k vařenému hovězímu masu   Tyto omáčky podáváme k vařenému hovězímu masu, ale také k vařeným vejcím, drůbeži, rybám, uzenému masu apod. Častou přílohou jsou houskový knedlík, vařené těstoviny, dušená rýže, vařené brambory a další.   Koprová omáčka -...

téma : studené omáčky

Studené omáčky + poslední učivo o omáčkách

26.05.2010 16:41
  TÉMA: STUDENÉ OMÁČKY MAJONÉZOVÉ Příprava studených omáček vyžaduje zkušenost a pečlivost při dochucení. Studené omáčky mají být výrazné a pikantní, protože jimi zpestřujeme chuť méně výrazných pokrmů.  Důležitou surovinou je základní majonéza, kterou můžeme ODLEHČIT zakysanou...

Co nám hezkého povíte ?

Hello

ViolaInecy | 10.01.2020

Hey. What is the best way to contact you?
g5x7876bd

John

Smithg145 | 06.10.2017

Excellent post. I was checking continuously this blog and I'm impressed! Very useful info particularly the last part ffdaddkfddagfkkk

Technologia

Monika | 07.12.2014

Zaslúžite si veľké uznanie za priblíženie učiva žiakom. Klobúk dole. Ste pán učiteľ ktorého si treba vážiť. Perfektný nápad!

Přidat nový příspěvek

Novinky

Web pro druhý ročník

30.06.2010 19:36
www.2kp.webnode.cz

Informace pro návštěvníky

02.12.2009 15:18
Mylí návštěvníci této stránky,tento web je o naší třídě k1 na škole Řemesel a služeb v Havířově-Šumbarku.

Webová prezentace byla spuštěna

02.12.2009 15:17
Dnes byla spuštěna naše nová webová prezentace. Tato webovka je prezentace naší třídy k1 ( kuchařské práce - 1. ročník)

Kalendář akcí : seznam školního volna(prázdnin)

Prázdniny

31.12.2009 16:50
Seznam prázdnin je umístěn do kalendáře akcí.

Fotky...

nej...žák K1

???

30.03.2010 18:32
Jestli jsem na někoho v anketě zapomněl,nebo napsal špatně jméno(příjmení) tak mi dejte vědět dik Honza